Bejelentés



TORNÁCOS VENDÉGHÁZ AZ EGRI BORVIDÉKEN, A MÁTRA LÁBÁNÁL
TORNÁCOS VENDÉGHÁZ-NAGYSZERŰ KIINDULÓPONT A MÁTRAI ÉS BÜKKI TÚRÁKHOZ, EGER FELFEDEZÉSÉHEZ!

MENÜ

Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek.
+
Ingyenes tanulmány:
10 megdöbbentő ok, ami miatt nem megy az angol.










Verpelét-Kisnána-Vécs-Feldebrő-Verpelét biciklitúra útvonal: gyönyörű túraútvonal, helyenként nehezebb emelkedő szakaszokkal,  festői szépségű tájakkal. Verpeléttől 9 km-re található a kisnánai vár, ahol mindenképpen érdemes egy kicsit időzni. A vár bejáratánál található a tájház, ahová szintén érdemes betérnünk. Itt megismerkedhetünk a szlovák lakosság néprajzával. Továbbhaladva a templom felőli úton kell letérnünk, majd Vécs felé vesszük sz irányt. Vécstől egy gyönyörű erdei szakasz vezet el Feldebrőig. Több helyen alkalmunk lesz csodás fotókat készíteni. Feldebrőre érve látogassuk meg a világhírű  Árpád korabeli altemplomot. A templomgondnok szívesen mesél az egykor itt élő Aba nemzetségről. A falu meglátogatásakor mindenképpen kóstoljuk meg a védett eredetű Debrői Hárslevelűt!Verpelétre visszatérve a Kovácsmúzemot is meglátogathatjuk, valamint betérhetünk a szomszédos Cukrászdába  egy kicsit megpihenni. 

Ilona völgyi vízesés :

Verpeléttől kb. 25 km-re, Parádtól kb. 3 km ra található gyönyörű vízesés. Érdemes a Sándor -rét felől megközelíteni, ahonnan csodálatos és nem túl nehéz túraútvonal  vezet el egészen a vízesésig. A Sándor rétig lehet csak autóval megközelíteni, mivel természetvédelmi terület. 

 Bodony: gyönyörű zsákfalu a hagyományos népi építészetet képviselő parasztházakkal, kézművesműhelyekkel és kiállításokkal. A faluból gyönyörű panoráma nyíilik a Kékesre.

 

Verpelét-Tarnaszentmária-Kőkútpuszta-Sirok- Liszkó - Kőkútpuszta: 

 Verpeléttől kb. 10 Km-re található a siroki vár, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik az egész Mátrára. Kerékpárral ajánlatos  végigjárnunk  ezt az útvonalat, az út nagy része az erdőn keresztül vezet. Útközben mindenképpen keressük fel a tarnaszentmáriai Árpád korabeli altemplomot, a siroki várat, Bujáki Bence palóc néprajzi magántárlatát szintén Sirokban!

 Hór völgye: a Bükkben található ez a festői szépségű völgy. Ha tavasztól őszig járnánk itt, itt feltétlenül látogassuk meg az Oszlai tájházat, ami a környék néprajzát mutatja be. Katolikus, református szobája azt szemlélteti, hogy miként éltek itt az emberek. Maga a ház valaha erdészházként szolgált. Kb. 1 órás gyaloglással érhetjük el Ódor várát, ami megéri a fáradságot, ami a meredek utat jelenti. Fentről csodálatos panoráma tárul elénk. 

Hollókő: Verpeléttől kb. 60 km-re található, a Cserhát lankáitól körülölelt gyönyörű falucska, mely a Világörökség része. Egynapos túra keretében mindenképp érdemes ellátogatni ide, hogy megcsodálhassuk a népművészet remekeit és a táj szépségét!

 


 



Képgaléria

Szólj hozzá

Név:
E-mail címed:
Az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon
Szöveg:
Milyen nap van ma Magyarországon?












Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!